Gegarandeerd jouw sportdoel halen met PPT Sport

23-12-2019
Kies voor de beste voorbereiding
Met PPT Sport wordt het halen van jouw sportieve uitdaging een zekerheid. In de voorbereiding op een evenement zijn veel programma’s gefocust op het verbeteren van conditie en kracht, maar het ontbreekt vaak aan het optimaliseren van motorische vaardigheden. Deze vaardigheden zijn van essentieel belang om jouw prestatieplafond te kunnen doorbreken en het risico op blessures te minimaliseren.

PPT Sport geeft garantie op succes
In februari van dit jaar belde Eugène ons op of we hem konden helpen om zijn doel te realiseren. Hij wilde in juni op de racefiets van Groningen naar Ålesund aan de kust in Noorwegen (zo’n 1.550 km en meer dan 22.000 hoogtemeters).
We waren ervan overtuigd dat Eugene met PPT Sport in zijn totaalprogramma de beste voorbereiding had op deze prachtige fietstocht. We hebben Eugène gevraagd naar zijn ervaring met PPT Sport:

1. Hoe kwam je bij ons terecht?
“Jera kwam op mijn pad door enig zoekwerk begin dit jaar op internet ik was op zoek naar een onafhankelijke deskundige die mij – zonder enige voorkennis – op geheel eigen wijze zou kunnen vertellen hoe ik mij verder kan verbeteren. Anders gezegd: zijn er zwakke(re) punten die een verdere ontwikkeling in de weg staan of mogelijk op termijn blessures kunnen veroorzaken?”

2. Hoe is jouw ervaring met PPT Sport?
Ik heb PPT Sport als zeer nuttig ervaren en kan het eigenlijk iedereen die ook maar enigszins serieus met zijn/haar sport bezig is aanraden! Je leert jouw lichaam (nog) beter kennen en gaat gericht aan de slag om zwakke(re) punten te versterken/verbeteren. Bij deze mijn dank én complimenten aan Bente van der Plas, mijn Performance trainer, voor haar enthousiaste en bevlogen begeleiding en inbreng gedurende het gehele traject: TOP!

3. Wat heeft het jou opgeleverd
PPT Sport heeft mij naast bevestiging van wat ik eigenlijk wel wist (zwakkere punten) ook nieuwe inzichten gegeven in hoe zwakke(re) punten van je lichaam te verbeteren en/of te versterken. Ondanks dat het gehele traject van intake tot de zesde en laatste personal-trainingssessie slechts vier maanden heeft geduurd, heb ik wel degelijk de indruk dat ik er sterker van ben geworden. Uiteraard is dit lastig te meten en te beoordelen, maar het heeft zeer zeker een positieve invloed op mijn sportprestaties. Het spreekt voor zich dat ik, ook nu nog, zeer geregeld bepaalde oefeningen uit de sessies uitvoer om de ‘boel’ sterk te houden.

4. Belangrijkste vraag: Hoe was de fietstocht naar Ålesund?
De Noorwegen reis was in één woord fantastisch! Dik 1.550 km met meer dan 22.000 hoogtemeters in een fabelachtige omgeving… wat een fantastisch land is Noorwegen. Een maand later, op 13 juli 2019, heb ik met een groepje gelijkgezinden onze zelf bedachte VijfLandenChallenge ‘afgewerkt’ (365 km met bijna 5.000 hoogtemeters).
Ik voel mij nog steeds sterk en, geloof het of niet, drie keer week ben ik zo’n 30 minuten bezig met onder andere de oefeningen van het PPT Sport programma.

Heb jij ook een sportieve uitdaging of spelen (terugkerende) blessures jou parten om bijzondere uitdagingen aan te gaan. Neem dan contact met ons op en wellicht is het PPT Sport traject ook voor jou de manier om mooie herinneringen voor het leven te maken.

Onze laatste artikelen

Met een goede houding blijf je hardloopblessures de baas

“Schouders naar achteren, borst vooruit!” We krijgen het allemaal wel eens te horen in ons leven. En terecht. Of we nu voor...

Slijtage te zien op de MRI … wat nu?

Je loopt al langere tijd met pijn of ongemak bij het bewegen. Hoog tijd dat er eens een specialist naar kijkt. Natuurlijk h...

Zo belangrijk is het goed trainen van je kleine spieren

Bij het voorkomen en oplossen van klachten is het belangrijk om je kleine spieren te versterken. En die spelen niet alleen ...