Zorgverzekeraars

Hier vind je alle informatie omtrent vergoeding door de zorgverzekering.

Vergoeding Zorgverzekeringen 2023

In 2023 hebben we contracten afgesloten met 4 zorgverzekeringen (en de labels die hieronder vallen), dit zijn CZ, VGZ, Zilveren Kruis en DSW.

Vergoeding behandelingen Indien jij bij een van deze 4 gecontracteerde zorgverzekeraars een aanvullende verzekering hebt afgesloten dan wordt fysio-en manuele therapie rechtstreeks bij de verzekeraar gedeclareerd. Check altijd de polisvoorwaarden om te weten hoeveel behandelingen je per jaar krijgt vergoed.
Heb je een polis afgesloten bij een zorgverzekeraar waar wij geen contract mee hebben? Dan helpen wij jij jou ook om duurzaam te herstellen van jouw fysieke ongemakken of terugkerende klachten. We kunnen de behandelingen niet rechtstreeks declaren bij de ongecontracteerde zorgverzekering en daarom ontvang je van ons de factuur. Deze betaal je aan ons en vervolgens dien jij deze in bij jouw verzekeraar. De hoogte van de vergoeding van de factuur hangt volledig af van het beleid van jouw zorgverzekeraar en het aantal behandelingen dat binnen jouw polis vergoed wordt. Bij een aanvullende verzekering met restitutie krijgt je vaak 100% vergoed.

Vergoeding manuele therapie De vergoeding voor manuele therapie is bij veel zorgverzekeringen maar 9 keer per jaar. Als voorbeeld: een uitgebreide aanvullende verzekering met bv 32x fysiotherapie betekent nagenoeg altijd dat daarvan maar 9x manuele therapie vergoed wordt. Als je met name voor manuele therapie jouw verzekering afsluit kan je dus veel beter een goedkopere polis kiezen, die ook 9x vergoed.

Wel of niet fysiotherapie verzekeren?
Maak je niet veel gebruik van fysiotherapie denk ook aan de mogelijkheid om geen aanvullende verzekering af te sluiten. Dat betekent dat je de factuur van de behandelingen fysio- of manuele therapie zelf betaalt, maar dat je geen premie hoeft te voldoen iedere maand. In veel gevallen ben je daar goedkoper mee uit en het geeft ook extra opties voor maatwerk (bv een lange zitting of juist een korte check).

Duurzaam herstel Bij meer complexe of langdurige fysieke klachten bieden wij duurzame oplossingen waarbij meer tijd en begeleiding nodig is. Om duurzaam herstel te kunnen borgen combineren we fysiotherapie en manuele therapie altijd met fysieke training. Dat kan 1 op 1 of in groepsverband. Deze trajecten worden door een aantal zorgverzekeringen vergoed. Vraag hiervoor altijd een persoonlijk plan aan.

Voor meer informatie over welke verzekering het beste bij jou past of vragen over het aantal te verzekeren behandelingen kan je bij ons terecht via email of telefonisch. Ons telefoonnummer is 078-2005230 en ons mailadres is admin@jeramovement.nl