Zorgverzekeraars

Hier vind je alle informatie omtrent vergoeding door de zorgverzekering.

Vergoeding Zorgverzekeringen 2021

Voor 2021 hebben we contracten afgesloten met CZ, VGZ, DSW, Menzis en ZilverenKruis, inclusief alle verzekeringslabels die onder deze maatschappijen vallen. We hebben geen contract afgesloten met ASR, Zorg en Zekerheid, Eno, ONVZ en Caresque in 2021.

Vergoeding fysiotherapie
Indien jij bij de gecontracteerde zorgverzekeraars een aanvullende verzekering hebt afgesloten dan wordt fysio-/ manueel therapie vergoed. Check altijd de polisvoorwaarden om te weten hoeveel behandelingen je per jaar krijgt vergoed. Voor jouw behandelingen die worden vergoed, sturen wij de declaratie rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. Heb je een polis afgesloten bij een zorgverzekeraar waar wij geen contract mee hebben dan helpen wij jou ook om duurzaam te herstellen van jouw fysieke ongemakken of terugkerende klachten.

Wanneer de behandeling niet wordt vergoed
Indien je geen aanspraak kan maken op vergoeding van jouw zorgverzekeraar dan moet je zelf zorgdragen voor het voldoen van de factuur. In ons centrum vindt betaling plaats via pin of een betaalverzoek. De factuur ontvang je na betaling per mail. Deze factuur kan je indienen bij jouw verzekeraar. Restitutie van het bedrag hangt volledig af van het beleid van jouw zorgverzekeraar en het aantal behandelingen dat binnen jouw polis vergoed wordt. Bij een aanvullende verzekering met restitutie krijgt je vaak 100% vergoed (bijvoobeeld A.S.R. en ONVZ).

Vergoeding Manuele therapie
De vergoeding voor manuele therapie is bij veel zorgverzekeringen maar 9 keer per jaar. Als voorbeeld: een uitgebreide aanvullende verzekering met bv 32x fysiotherapie betekent nagenoeg altijd dat daarvan maar 9x manuele therapie vergoed wordt. Als je met name voor manuele therapie jouw verzekering afsluit kan je dus veel beter een goedkopere polis kiezen, die ook 9x vergoed.

Wel of niet fysiotherapie verzekeren?
Maak je niet veel gebruik van fysiotherapie denk ook aan de mogelijkheid om geen aanvullende verzekering af te sluiten. Dat betekent dat je de factuur van de behandelingen fysio-/manueel therapie zelf betaalt, maar dat je geen premie hoeft te voldoen iedere maand. In veel gevallen ben je daar goedkoper mee uit en het geeft extra opties voor maatwerk (bv een lange zitting of juist een korte check).

Extra behandeltijd
Bij meer complexe of langdurige fysieke klachten hebben wij behandelopties waarbij meer tijd met de patiënt nodig is. Deze sessies bevatten altijd een deel fysieke training om te zorgen voor duurzaam herstel. Deze behandelsessies duren standaard 45 minuten. De vergoeding hiervoor is opgebouwd uit verzekerde zorg (te declareren bij de zorgverzekering indien aanvullend verzekerd) en een deel onverzekerde zorg (25 euro vergoeding voor Movement therapie). Voor meer informatie over welke verzekering het beste bij jou past of vragen over het aantal te verzekeren behandelingen kan je altijd bij ons terecht via email, telefoon of na een behandeling.