Jouw zwakke schakel

Word je belemmerd door blessures of wil je meer inzicht in je blessurerisico? Laat je dan testen met de Performance Matrix®, deze test spoort zwakke schakels in je bewegingsketen op en maakt inzichtelijk hoe jij je lichaam gebruikt.

Zwakke schakel in jouw lichaam?

Word je belemmerd door blessures of wil je meer inzicht in je blessurerisico? Laat je dan testen met de Performance Matrix®. The Performance Matrix spoort zwakke schakels in je bewegingsketen op en maakt inzichtelijk hoe jij je lichaam gebruikt. Met een gericht verbeterplan geven we je vervolgens weer de controle over je lichaam terug. Dit zorgt voor een optimaal belastbaar lijf waarmee je blessures verhelpt of juist voorkomt. Wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat blessures vaak veroorzaakt worden door een verminderde houdings- en bewegingscontrole. Daarom is het belangrijk om de zwakke schakels en de manier waarop jij je lijf gebruikt zo vroeg mogelijk in kaart te brengen. Het liefst doe je dit natuurlijk voordat er blessures zijn ontstaan. The Performance Matrix-test is speciaal ontwikkeld om gericht aan blessurepreventie te kunnen werken.

Persoonlijk verbeterplan

Op basis van de testresultaten stellen we een volledig gepersonaliseerd en sportspecifiek verbeterplan voor je op. We kiezen daarbij altijd voor slimme oefeningen die gegarandeerd bijdragen aan het doel dat je wilt behalen, of dit nu blessurepreventie is, of het optimaliseren van je lichamelijke prestatievermogen.

Je traint altijd op 2 verschillende belastingsniveau’s :
• Laag belastende coördinatietraining om de aansturing van spiergroepen te verbeteren
• Hoog belastende training voor meer spierkracht, stabiliteit, snelheid en weerbaarheid
Het gepersonaliseerde oefenprogramma kun je individueel (voor fanatieke sporters en voor actieve mensen zijn er aparte trajecten), in groepsverband of tijdens een bestaand revalidatieprogramma uitvoeren.

Voor alle sporten
Voor de meeste sporten is er een speciaal testprotocol ontwikkeld op basis van sportspecifieke bewegingen. Zo zijn er specifieke testen voor hardlopen, wielrennen, golf, voetbal, hockey, tennis en basketbal. De test is mede ontwikkeld door Jeannette Hoftijzer en wordt internationaal gebruikt door topsporters in uiteenlopende disciplines, waaronder voetbal, basketbal en atletiek. Maar ook voor sportteams en talentgroepen is de methode uitermate geschikt, bijvoorbeeld om voor het seizoen individueel af te nemen. Dit zorgt voor meer gerichte training en uiteindelijk een kleinere kans op blessures.

Wetenschappelijke test

The Performance Matrix is een wetenschappelijk onderbouwd testprotocol. De test bestaat uit 10 oefeningen op verschillende intensiteitsniveaus en duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. De uitslag van de test wordt weergegeven in een zeer gedetailleerd digitaal rapport. De resultaten worden vervolgens door onze ervaren performance specialisten geanalyseerd en vertaald naar een persoonlijk verbeterplan, zoals het PPT sport traject en het PPT actief traject.
Performance Matrix