Revalidatie

Goed revalideren vraagt een enorme investering en betrokkenheid. Samen met jou gaan we de uitdaging graag aan om je structureel te helpen herstellen met korte termijn effect en lange termijn resultaat.

Het optimale resultaat voor jouw lichaam

Afhankelijk van waar jij van herstelt, wat je opnieuw wilt ontwikkelen of welke grenzen jouw lichaam kent, is revalideren een behoorlijke inspanning. Doel is in ieder geval om tot jouw optimale te kunnen komen en samen een plan op te stellen en uit te voeren dat jou het gewenste vertrouwen in je lichaam teruggeeft. Je moet weer kunnen wat je kon. Vaak zijn we gezamenlijk zelfs in staat om meer dan dat te ontwikkelen. Dat komt doordat we jouw bewegingsgedrag analyseren, de beperkingen kennen en als geen ander weten dat er meerdere facetten komen kijken bij optimale bewegingsvrijheid. Wij bekijken dus al die facetten en delen graag onze kennis en inzichten om jou behendiger te maken in het gebruik van je lijf.

Omdat revalideren ook mentaal een heftig traject kan zijn, is het voor ons heel belangrijk om jouw sparringpartner te zijn en met dezelfde toewijding als jijzelf het plan in te zetten. Zo motiveer je elkaar om stappen te blijven zetten en vervallen we niet in een verplicht schema, maar hebben we een langdurige samenwerking die tot concrete resultaten leidt. Dat is uiteindelijk natuurlijk het doel. Concrete resultaten door een gezamenlijke visie te ontwikkelen op het gebruik van jouw bewegingscapaciteiten.

Eén van onze oplossingen om snel te kunnen starten met revalideren is Aquatherapie. Aquatherapie is gebaseerd op hydrotherapie, een fysiotherapeutische oefenmethode in verwarmd water.

Zeer deskundig, gespecialiseerd en cliëntgericht, dat is waar Jera voor staat. Afgelopen voorjaar kwam ik via de sportschool bij Jera terecht met zeer complexe problemen in mijn bekken/heup. Het was maar de vraag of dit nog te herstellen was. Dankzij de expertise van Jeannette en het op maat gemaakte programma loop ik inmiddels weer pijnvrij rond als een kievit. En dat is echt een verademing!

Arianne Linnert