Pilates

Pilates is een effectieve trainingsvorm op basis van houding, coördinatie, ademhaling en bewustwording van het lichaam en het brein. De manier om te werken aan een sterk en soepel lichaam.
Pilates is een effectieve trainingsvorm op basis van houding, coördinatie, ademhaling en bewustwording van het lichaam en het brein. Het versterkt en stretcht spiergroepen voor een sterk, soepel lichaam. Pilates is uitermate geschikt om de controle over je lichaam terug te krijgen wanneer bewegingspatronen zijn veranderd als gevolg van pijn. Pijn bewerkstelligt veranderingen in je motorisch brein en het in het lichaamsbesef. Deze veranderingen zijn omkeerbaar door specifieke oefeningen, Pilates is een methode die uitermate geschikt is om de controle over je lichaam terug te krijgen.
Benieuwd wat Pilates met je lichaam doet? Wij hebben de 9 voornaamste redenen op een rij gezet.

1.Het is een full-body workout Met pilates train je elke spier in je hele lichaam, je activeert de gehele bewegingsketen. Je buikspieren, onderrug, heupen en billen werken allemaal samen tijdens een pilates training.
2.Het verbeterd de flexibiliteit Pilates helpt je met het verbeteren van lenigheid. De apparaten zijn zo slim ontworpen dat je de weerstanden kan gebruiken om bewegingen beter gecoördineerd en groter te maken dan waar je zonder apparatuur toe in staat bent.
3.Het is voor iedereen Het maakt echt niet uit of je nou een topsporter, fanatieke recreant, senior, of alles daar tussenin bent, iedereen kan pilates doen. Er zijn letterlijk honderden oefeningen en daar zitten zeker een aantal oefeningen tussen die ook voor jou lichaam zeer waardevol zijn.
4. Het verbetert je houding Als je dagelijks met een inactieve houding loopt of veel in een dezelfde houding zit dan gaat je lichaam zich aanpassen aan die “ingezakte houding”, dit kan op termijn pijn veroorzaken. Pilates is ideaal om weer bewust te worden van je houding. Je zal verbaast staan hoe snel je houding verbeterd en dat eventuele pijn afneemt.
5. Het is goed voor je evenwicht Met Pilates doe je oefeningen op diverse soorten apparatuur en op verschillende ondergronden waardoor je evenwicht en balans verbeterd wordt.
6. Het zorgt voor gewichtverlies Je zult het misschien niet denken, maar als je regelmatig pilates doet zul je zeker afvallen. Je traint al je spieren, werkt aan het verbeteren van je longcapaciteit en daardoor verbrandt je ook zeker calorieën!
7. Het zorgt voor een betere ademhaling Pilates zorgt ervoor dat je ribben vrijer bewegen, je bent in staat om meer ruimte te creëren voor je longvolume. Hierdoor kan je dus beter en dieper ademhalen.
8. Je leert je lichaam goed kennen Door pilates zal er een verbinding zijn tussen je lichaam en geest. Hierdoor leer je jouw lichaam dus goed kennen. Door pilates heb je je volle aandacht bij elke beweging die je maakt en dat maakt het zo persoonlijk.
9. Je wordt rustig van Pilates Je maakt met Pilates hele rustige bewegingen, bent bezig met je ademhaling en daarom is dit ook heel erg goed om spanning te verminderen.

Apparatuur

De Pilates oefeningen voer je uit op speciaal ontwikkelde apparatuur. Door de vorm en de functie van deze apparatuur wordt je geholpen in het maken van de juiste bewegingspatronen. Hierdoor leer je onbewust je lichaam goed aansturen. Het verbeteren van de aansturing is essentieel als je terugkerende klachtenwilt oplossen,
sportblessures wilt voorkomen of als je
technische elementen in jouw sport wilt gaan perfectioneren.

Wij zijn helemaal fan en nodigen je daarom uit om kennis te maken met Pilates. De eerste les van 30 minuten bieden we je kostenloos aan.
meer informatie