Running Performance Analyse

Verbeter je loopprestates door te werken aan de juiste loophoudng en techniek

Running Performance Analyse

Loop je telkens weer tegen dezelfde problemen aan bij het hardlopen? Of heb je pijnklachten die iedere keer weer terugkeren als je aan het opbouwen bent? En hebben het zoveelste paar nieuwe schoenen geen uitkomst geboden? Dan is heel aannemelijk dat de oorzaak van je klachten ligt jouw loophouding en looptechniek . Naast een goede conditie is het van belang dat de controle over de aansturing van je lichaam goed is om pijnvrij en prestatiegericht te kunnen hardlopen. Jouw lichaamscontrole heeft een directe invloed op je loopprestaties en blessuregevoeligheid

Nieuwe schoenen, zooltjes of je lijf?

Als oplossing voor het ontwikkelen van pijnklachten bij het hardlopen denken veel mensen in eerste instantie aan het kopen van nieuwe schoenen met een betere demping, het aanmeten van een inlegzool of het aanschaffen van compressiekousen. Vaak lost dit echter de klachten niet op omdat er niet gewerkt wordt aan de achterliggende oorzaak van pijnklachten. Hardlopen is een duursport en een "high impact" sport waarbij je de ketens in je hele lichaam gebruikt, je loopt niet alleen met je benen maar met je hele lijf. Het oplossen van loopgerelateerde klachten ligt in het optimaliseren van de loophouding en looptechniek en daar is een goede aansturing en spierkracht in het gehele lichaam essentieel voor.

De analyse

Jouw verbeterplan op weg naar hardlopen zonder lichamelijke klachten en onverwacht goede prestaties begint met het in beeld brengen van jouw loophouding en looptechniek. Deze beelden gebruiken we om de oorzaak van jouw probleem te achterhalen. Op deze manier kunnen we heel gedetailleerd de juiste aanwijzingen en oefeningen geven.
Hieronder vind je de complete inhoud van de Runing Performance Analyse:

 • We filmen jou op de loopband, lopend op verschillende snelheden. Indien we het nodig achten zal de looptechniek ook buiten op de baan worden gefilmd.
 • De filmpjes worden samen met jou geanalyseerd en de verbeterpunten worden besproken. Vervolgens stap je terug op de loopband en gaat de Performance Specialist jou de verbeterpunten aanleren.
 • De Performance Specialist vertaalt jouw verbeterpunten naar oefeningen om de vereiste aansturing en coördinatie van je lichaam te realiseren.
 • Je krijgt een oefenschema mee waarmee je thuis aan de slag gaat.
 • Jouw verbeterpunten in techniek en houding worden in de weken erna gemonitord door de Performance Specialist. Hierbij zal in 2-4 terugkommomenten je looptechniek verbeterd worden, zodat jij weer zonder klachten je doelen kan bereiken of jezelf kan overtreffen met goede prestaties. Omdat het aantal van deze momenten sterk individueel verschillen, worden deze extra ingepland.

Voor wie

Voor wie:
Wedstrijdlopers, triatleten, ultralopers, trailrunners, recreative lopers, jeugdige talenten en startende hardlopers
Kosten
De analyse en het verbeterplan nemen 1,5 uur in beslag, de kosten hiervoor bedragen
€ 202,00 euro. Dit is exclusief de 2-4 terugkommomenten.
Locatie & tijd
Locatie Dordrecht altijd op afspraak.
onze locaties

Wat je bereikt

 • Handvatten en tips om pijnklachten onder controle te krijgen.
 • Inzicht in je loophouding en looptechniek
 • Pijnvrij hardlopen, ook tijdens langere afstanden of lopen op ander terrein.
 • Korter contactmoment bij de landing, je gaat lichtvoetiger lopen.
 • Betere afzetkracht, je gaat harder lopen.
 • Verbetering van je prestaties, je kunt je grenzen verleggen.