Sportieve prestaties

Wij analyseren de bewegingen van jouw totale lichaam met alle facetten die daarbij horen om je te begeleiden naar nog betere prestaties.

Nog beter presteren?

Jouw prestatie is afhankelijk van een heleboel variabelen en het verschilt per sport welke capaciteiten jou helpen om het maximale te bereiken. Soms is coördinatie of lenigheid van groot belang, terwijl voornamelijk gefocused wordt op kracht en conditie. Het totaalplaatje zorgt uiteindelijk voor het beste resultaat.

Wie actief sport heeft ook meer kans op blessures. Heel begrijpelijk natuurlijk, maar wel iets wat je liever voorkomt. Zeker als je ambities hebt om bepaalde doelen te behalen op korte of lange termijn. Je bent blessures dus graag voor door op een zorgvuldige manier met je lichaam om te gaan, de sterke en zwakke punten te kennen en ondersteund te worden door de juiste professionals.

Wil jij ondersteuning bij blessures?

Geremd zijn door blesssures is een grote frustratie voor iedereen met een sportieve ambitie. Daarom helpen wij je blessures zoveel mogelijk te voorkomen of zo snel mogelijk te herstellen zodat jij weer vrij kunt bewegen.

Streef jij een specifiek doel na?

Een berg beklimmen? Een marathon lopen? De Alpe d'Huez trotseren? Het kan allemaal, maar doe het wel goed voorbereid. Start op tijd met het klaarstomen van je lijf om klachten te voorkomen en je doel te behalen.

Het totaalplaatje bekijken?

Ben je heel benieuwd waartoe je in staat zou zijn als je alle elementen van je bewegingssysteem meeneemt in je prestatie?Bekijk met ons het totaalplaatje van je bewegen.

Optimale fietshouding en techniek

Heb je het idee dat je op de fiets niet alle kracht kan omzetten in snelheid? Ervaar je fysieke ongemakken ondanks een goed afgestelde fiets? Waarschijnlijk is jouw fietshouding en techniek hiervan de oorzaak. Een juiste aansturing van schouders, rug en heupen essentieel is bij wielrennen. Als je hierin de vereiste vaardigheden mist, zit je niet lekker op je fiets, mis je een efficiënte krachtoverbrenging en/of ontwikkel je pijnklachten. Met de Bike Performance Analyse analyseren en verbeteren we jouw fiesthouding en techniek voor nog betere prestaties.

Verbeter je loophouding en techniek

Loop je telkens weer tegen dezelfde prestatiegrens aan bij het hardlopen? Of heb je pijnklachten die iedere keer weer terugkeren als je aan het opbouwen bent? Hebben het zoveelste paar nieuwe schoenen weer geen uitkomst geboden? Dan is het heel aannemelijk dat de oorzaak van je klachten terug te vinden is in jouw loophouding en looptechniek . Naast een goede conditie is het van belang dat de controle en de aansturing van je lichaam goed is om pijnvrij en prestatiegericht te kunnen hardlopen. Met de Running Performance Analyse analyseren en verbeteren we jouw loophouding en techniek om vrijuit te kunnen hardlopen zonder gehinderd te worden door fysieke beperkingen.

Prestatie optimalisatie voor jouw klanten

We bieden vanuit bewegingsgezondheid performance ondersteuning voor je klanten die tegen de grenzen van trainen op kracht, conditie en lenigheid aanlopen. Door het toevoegen van het element motoriek en de bewegingsaansturing door het brein, verruimen we hun fysieke capaciteit als springplank voor betere resultaten en het voorkomen van blessures.
PPT Sport