Je lichaam in balans

Ontspanning en controle over je lichaam terugvinden. Dat leer je in deze workshop van 6 weken door oefeningen specifiek gericht op de samenwerking tussen je lijf en je brein.

START VAN DE NIEUWE CURSUS IS 13 MEI!

Workshop je lichaam in balans

Bouw jij snel spanning op in je lichaam en ben je op zoek naar oefeningen om die spanning te verlichten? Of heb je gemerkt dat de flexibiliteit en controle over je lijf is afgenomen? Heb je hierdoor wellicht te maken met pijnklachten en fysieke beperkingen? Dan zal deze workshop jou gaan helpen om je lichaam weer in balans te krijgen en ongewenste spanning onder controle te houden. Dit geeft je resultaat op de korte, maar zeker ook op de lange termijn.

Programma

In deze workshop ga je leren hoe je met behulp van actieve bewegingen je lichaam weer in balans kan brengen. Om je lichaam gecontroleerd, soepel en veelzijdig te kunnen bewegen is een goede samenwerking tussen je lijf en je brein noodzakelijk. Bij mensen die veel spanning opbouwen in hun lichaam, pijnklachten hebben of fysieke belemmeringen ervaren is die samenwerking niet meer optimaal. Als deze situatie aanhoud raakt je lichaam uit balans en ga je anders bewegen. In deze workshop ga je gedurende 6 weken aan de slag met oefeningen gericht op ademhaling, houding, aansturing en het activeren van in-actieve spieren. Met als doel de samenwerking tussen je lijf en je brein te verbeteren.

Resultaat

Je lijf komt weer terug in balans, je voelt je sterker en je beweegt met meer vrijheid en souplesse. Je zult merken dat je jouw lijf weer kan voelen en je bent in staat om de opbouw van spanning te detecteren. Met de aangeleerde oefeningen kan je vervolgens deze spanning onder controle houden om ervoor te zorgen dat deze niet de baas wordt over jouw lijf.

Jeannette Hoftijzer

Deze workshop wordt verzorgd door Jeannette Hoftijzer. Jeannette is naast fysio-manueetherapeut, Pilates docent ook performance specialist en heeft zich gespecialiseerd in "movement health". Vrij vertaald; gezond bewegen vanuit een goede samenwerking tussen het lichaam en het brein, waarbij elke spiergroep adequaat participeert en voldoende lenigheid bezit.

Aanmelden

De workshop start op vrijdag 13 mei 2022 om 16.00 uur. In totaal zijn er 6 bijeenkomsten van 1 uur op de locatie van Jera in Dordrecht. Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers, de kosten zijn €89,00. Aanmelden doe je door het invullen van het contactformulier, schrijf in het veld "bericht" de tekst; lichaam in balans. Of meldt je aan via whtasapp op 078-2005230.