Workshop efficiënte looptechniek

Sneller lopen en minder blessures? Een efficiënte looptechniek is daar de basis voor. Schrijf je in voor onze workshop en leer de vaardigheden en de skills die nodig zijn om jouw looptechniek efficiënter te maken.
Nieuwe cursus start op 11 januari 2023

Sneller lopen èn minder blessures

Is hardlopen jouw sport en wil jij daar het beste uit halen? Raak je het plezier in het hardlopen kwijt door vervelende blessures? Of ben jij looptrainer en wil je jouw skills verbeteren in het aanleren van een goede loophouding en techniek? Dan is deze workshop iets voor jou. Je leert stap voor stap welke fysieke voorwaarden er voor een goede loophouding en looptechniek nodig zijn en hoe je die kan verbeteren. Vervolgens ga je dit integreren in het looppatroon voor optimale efficiëntie.

Programma

De workshop bestaat uit 6 bijeenkomsten. In elke bijeenkomst ga jij aan de slag met het verbeteren van fysieke voorwaarden die nodig zijn voor het efficienter maken van je looptechniek zoals; lenigheid, kracht, coördinatie en aansturing. Elke les testen we eerst in welke mate jij de voorwaarden beheerst. Vervolgens gaan we oefeningen met je doornemen om deze voorwaarden te verbeteren. In het laatste deel van de les gaan we naar buiten en ga je hetgeen je geoefend hebt inzetten in je looppatroon. Zo zal je al na les 1 meteen het verschil merken in meer efficiëntie van je looptechniek.

In de 6 bijeenkomsten gaan we de volgende onderdelen van de bewegingsketen doornemen:

1. De rol van de core in de looptechniek
2. Het belang van een goede heupcontrole
3. Voetspanning is essentieel in landen en afzet
4. Lopen doe je ook met je nek, schouders en borst
5. Lenigheid voor een hardloper/ster
6. Samenvatting van alle lessen en oefeningen

Je krijgt na elke les de oefeningen digitaal doorgestuurd. Zo kan je thuis verder aan de slag en heb je na afloop van de workshop een mooi naslagwerk!

Resultaat

Door het volgen van deze 6 weekse workshop ga jij merkbaar harder lopen en is het risico op blessures afgenomen doordat je in staat bent om effiënter te lopen. Daarnaast weten de looptrainers hoe ze stapsgewijs kunnen werken aan het verbeteren van een efficiënte houding en techniek en welke instructies ze hierbij kunnen geven. Zo raken hun sporters minder snel geblesseerd en kunnen ze hun sportieve doelen succesvol halen.

Sam & Jeannette

Deze workshop wordt verzorgd door Sam Kranse en Jeannette Hoftijzer.
Sam is naast fysiotherapeut ook bewegingswetenschapper en behoort al jaren tot de beste atleten van Nederland en heeft dus ook de nodige praktische ervaring op het gebied van looptechniek.
Jeannette is als fysiotherapeut gespecialiseerd op het gebied van motorisch leren. Vanuit deze achtergrond zal ze de details van motorische aansturing op looptechnisch gebied inzichtelijk maken.

Aanmelden

De workshop start op woensdag 11 januari om 18.15. In totaal zijn er 6 bijeenkomsten van 1 uur op de locatie van Jera in Dordrecht (11-1, 18-1, 1-2, 8-2, 15-2, 22-2) Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers, de kosten zijn €99,00. Aanmelden doe je door het invullen van het contactformulier. Typ in het veld "bericht" de tekst: efficiënte looptechniek 2023. Of meldt je aan via whatsapp op 078-2005230.