Testimonial PPT Sport

Liesbeth is hardloopster en had regelmatig te maken met blessures. Ze wilde geen korte termijn benadering meer maar zocht naar een goed preventie programma.

Testimonial blessurepreventie hardlopen

Liesbeth kampte al geruime tijd met terugkerende blessures die telkens na behandelingen fysiotherapie maar voor korte duur verholpen waren. Ze wilde werken aan blessurepreventie door een beweginsggerichte aanpak.

Vertel iets over jezelf, wie ben jij? Wat was de aanleiding voor het contact met
Jera?
Ik ben Liesbeth Koot. Toen ik ging hardlopen na een danscarrière kreeg ik last van een aantal blessures. Een hardloper traint op een andere manier dan een danser en vraagt ook iets anders van het lichaam.

Hoe ben je met Jera in contact gekomen?
Via Rotterdam Atletiek.

Wat trok je ‘over de streep’, waarom PPT Sport bij Jera?
Ik had het idee dat ik structureel iets moest veranderen in mijn manier van bewegen; op een basaal niveau in de aansturing. Ik wilde niet ‘blessuregericht’, maar ‘bewegingsgericht’ werken.

Hoe heb je het PPT Sport traject ervaren?
Ik heb het PPT Sport traject positief ervaren. Het gaf direct resultaat én het werkt lang door. Mijn houding en manier van hardlopen is echt veranderd. In het PPT Sport traject heb ik met Robi gestructureerd en zorgvuldig gewerkt heb aan kracht en aansturing van de kleine spieren en daarvan voel ik nu nog, een jaar nadat ik het traject heb doorlopen, de doorwerking.

Wat heeft PPT Sport voor jou betekend/resultaat?
PPT Sport heeft mij een goed lichaamsbewustzijn gebracht, kracht in de juiste spieren en werkt heel goed preventief.