Testimonial PPT Sport

Maurice is een zeer fanatieke lange afstandloper en had al langere tijd achillespeesklachten. Na een scheur in de achillespees raakte hij er maar niet vanaf. Zijn doel bleef staan: een PR op de halve marathon en debuteren op een triatlon.

Testimonial hardlopen achillespees

Na een revalidatietraject vanwege een scheur in de achillespees lukte het Maurice niet om volledig pijnvrij hard te lopen. Ondanks een heel zorgvuldige opbouw bleven de klachten terugkeren. Hij zocht naar een oplossing door eerst opzoek te gaan naar de oorzaak van zijn klachten en van daaruit te werken aan de zwakke schakel in zijn lichaam.

Vertel iets over jezelf, wie ben jij? Wat was de aanleiding voor het contact met Jera ?
Ik ben Maurice, een lange historie met rugklachten heeft mij toedertijd uiteindelijk ertoe gedwongen te stoppen met squash en volleybal. Vervolgens heb ik tien jaar niet of nauwelijks gesport vanwege die rugklachten. Ik loop graag wedstrijden vanwege de competitie en het presteren. M.n. het opnemen tegen de jeugd op de kortere afstanden geeft mij een goed gevoel. Alle afstanden tot en met een ½ marathon heb ik al vele malen gelopen. Mijn doel is zo lang als dat mijn lijf dat toestaat blessurevrij te blijven hardlopen.
De laatste jaren had ik steeds last van terugkerende klachten aan de rechter achillespees. Hiervoor allerlei behandelingen ondergaan maar geen blijvende oplossing.
Toen ik mijn kuitspier (scholspier) scheurde in juni 2017, was ik een lange tijd uit de running. Eenmaal daarvan hersteld heb ik toen het hardlopen toch weer opgepakt. Niets geforceerd en rustig opgebouwd, maar de achillespeesklachten kwamen al snel weer terug zodra de tempo’s omhoog gingen.

Hoe ben je met Jera in contact gekomen?
Bij het herstel van de kuitspierscheuring heb ik voor het eerst info gelezen over PPT Sport uit de folders in de wachtruimte. Met mijn fysiotherapeut heb ik destijds ook meerdere malen over dit traject gesproken en mijn interesse was definitief gewekt. Ik moest echter wel eerst van die vervelende achillespeesklachten af zien te komen.

Wat trok je ‘over de streep’, waarom PPT Sport bij Jera?
Na alles wat ik had meegemaakt, wilde ik eigenlijk maar één ding. Achterhalen waar die blessures steeds vandaan kwamen, de werkelijke oorzaak zien te achterhalen. Na het volgen van de workshop Persoonlijk Performance Traject: 'de sleutel tot succes' was ik overtuigd dat ik dat wilde gaan doen. Immers succes werd gegarandeerd.

Hoe heb je het PPT Sport traject ervaren?
De persoonlijke benadering, de deskundige aanpak en het samen werken aan verbetering was bijzonder prettig. De toegang tot het digitale oefenmateriaal op internet was super. Altijd de oefeningen bij de hand via je mobiele telefoon, erg gemakkelijk. Daarbij nog de filmpjes van mijzelf, ook handig om terug te kijken. De sessies werden gehouden in een rustige trainingsruimte waardoor ik goed de focus op de oefeningen kon houden.
Na de eerste paar sessies was de vooruitgang al merkbaar, dat heeft geholpen om het oefenprogramma uit te voeren zoals de bedoeling was (discipline). Waaraan dat precies was te merken is moeilijk uit te leggen, bewust of onbewust ging ik anders bewegen.

Wat heeft het PPT Sport traject voor jou betekend/resultaat?
Wellicht is het nog te vroeg om te juichen, maar tot op heden loop ik blessurevrij en de prestaties gaan langzaam in de richting van waar ik kwam. Ik ben overigens wel benieuwd of ik daadwerkelijk het prestatieplafond kan doorbreken, ik wordt immers ook ouder.
Desalniettemin ben ik ervan overtuigd dat het PPT Sport traject een grote bijdrage heeft geleverd in het verantwoord opbouwen van de belasting na mijn periode van blessures.
Tevens ben ik door het PPT Sport traject meer diversiteit aan gaan brengen in het sporten. Dit werd ook als mogelijke oorzaak van terugkerende blessures genoemd in de PPT workshop. Naast het hardlopen, doe ik nu ook aan fietsen en zwemmen.

Tot slot wil ik nog kwijt dat ik mijn debuut op de 1/8 Triathlon te danken heb aan het PPT Sport traject en de buitengewone betrokkenheid van de performance specialist. Zonder de persoonlijke en deskundige begeleiding en adviezen had ik waarschijnlijk nooit deel kunnen nemen. Jeannette, bedankt!