Terugkerende klachten

Toch wel ergernis nummer één. Klachten waarvan je maar niet verlost lijkt te kunnen worden, ondanks herhaaldelijke bezoeken aan arts en fysiotherapeut. Maar wordt er ook gekeken naar de mogelijke oorzaken?

Rug, knie of schouder ...

Klachten die je achtervolgen beperken je enorm in je bewegingsvrijheid. Niet alleen zorgen ze ervoor dat je je lichaam niet op de juiste manier inzet omdat er vaak sprake is van een beperking door pijn, maar ze geven vaak ook een rem op bepaalde activiteiten. Maar eigenlijk is dat natuurlijk niet hoe het hoort. Klachten blijven terugkomen omdat de behandeling zich alleen richt op dat ene spiertje of de pijnlijke plek.

Door heel kritisch te bespreken en analyseren waar de oorzaak van een bepaald probleem zit, is het in veel gevallen wel op te lossen of te verbeteren. En nee, we kunnen geen wonderen verrichten. Maar we geloven wel dat we samen met jou kunnen zorgen dat je lijf weer beter gaat functioneren door je lijf en brein weer beter op elkaar af te stemmen, waardoor je minder geforceerd beweegt en remmingen kunt verminderen.

De rol van het brein

In principe leren we allemaal bewegen met een lichaam dat geen beperkingen heeft van pijnprikkels. Maar gedurende ons leven past ons lichaam zich aan door bepaalde activiteiten, doen we specifieke ervaringen op en lopen we blessures op. Die ervaringen en blessures "programmeren" ons lichaam anders en dat heeft tot gevolg dat we ons lijf anders gaan aansturen. Dat is alleen niet altijd goed.

Door de oorzaken voor deze andere aansturing te analyseren, willen we je helpen te resetten om zo weer vrij te kunnen bewegen.

Persoonlijk Performance Traject

Altijd weer last van die knie? Boordevol ambities, maar lukt harder trainen écht niet? Bij het Persoonlijk Performance Traject Sport werken we zes weken lang intensief samen met jou aan het oplossen van terugkerende blessures en het doorbreken van je prestatieplafond. Maar waarom zou je dat eigenlijk bij ons doen? Hieronder alvast drie redenen:

1: We maken je performance sneller, sterker en beter door vooral slimmer te trainen. Pijn- en verbeterpunten worden visueel inzichtelijk dankzij de nieuwste testmethoden. Je krijgt meer controle over je sportlichaam dankzij intelligente oefenvormen die daar naadloos op aansluiten.

2: Je staat bij ons onder deskundige begeleiding van de beste professionals. Wij laten de trends voor wat ze zijn en bieden gewoon een wetenschappelijk onderbouwde en bewezen effectieve aanpak die sportspecifiek én persoonlijk is.

3: Je gaat pijn, blessures en grenzen weer zien voor wat ze zijn: niets meer dan symptomen. Bij ons ontdek je welke oorzaken jouw sportambities werkelijk in de weg zitten. Vervolgens werken we zes weken lang keihard aan duurzame verbetering. Samen.