Fysiek, mentaal en sociaal

Werken vanuit huis is niet ideaal. Vaak met meerdere mensen in een kleinere ruimte dan op kantoor, werken aan een keukentafel en de drukte in huis maken het lichamelijk en mentaal zwaar. Kom daarom als bedrijf samen in beweging en blijf fysiek en mentaal fit met Jera live!

Thuiswerkers kom in beweging

We werken op dit moment massaal thuis en inmiddels zijn we al aardig gewend aan de digitale manier van werken. Thuiswerken is voorlopig nog een belangrijk middel tegen de verdere verspreiding van COVID-19.

Niet ideaal
Na een aantal weken merkt iedereen dat werken vanuit huis niet ideaal is. De werkhouding aan de keukentafel geeft een extra fysieke belasting, de productiviteit neemt af omdat er geen rust is in huis en dan is er nog het gemis aan sociale interactie met collega’s.

Kom in beweging
Juist nu moeten we in actie komen om fysiek en mentaal fit te blijven om het thuiswerken nog langer vol te kunnen houden. En bewegen is daar de manier voor!
Bewegen heeft veel positieve effecten voor je lichaam. Zo zorgt het onder andere voor activatie van je hart en longen, voor ontspanning in gespannen spieren, voor een betere (stress)hormoonbalans en een sterker immuunsysteem. Juist die immuniteit is voor het komende halfjaar erg belangrijk bij de afweer van het corona virus.

Bewegen voor je brein
Bewegen heeft ook gunstige effecten op je brein, ook wel het cognitief functioneren genoemd. Dat wil zeggen: bewegen verbetert het geheugen, het reactievermogen, de concentratie en het leervermogen. Juist hetgeen wat we extra nodig hebben in de werksituatie vanuit huis.

Wat is Jera live?
Met Jera live komen werknemers onder deskundige leiding van onze fysiotherapeuten op een verantwoorde manier in beweging. Jera live is een online oefensessie van 30 minuten via een videoconferentie. Dit kan het systeem zijn waar het bedrijf al mee werkt of wij maken een verbinding via Microsoft teams. De training kan door werknemers vanuit huis gedaan worden. Hiervoor hebben ze geen sportequipement nodig, we vragen alleen een yogamatje of kleed beschikbaar te hebben. De inhoud van een oefensessie wordt in overleg afgestemd op de fitheid van het team en het individu.

Fysiek, mentaal en sociaal
Start met Jera live in de ochtend in plaats van het praatje bij de koffieautomaat en begin zo met een soepel lijf en een gefocust brein de werkdag. Of organiseer het als een gezond alternatief voor de vrijdagmiddag borrel. Zo wordt het sociale aspect van een vrijdagmiddag bijeenkomst op een gezonde manier ingevuld. Een team medewerkers van Erasmus MC in Rotterdam is bijvoorbeeld al gestart met Jera live als sportieve variant op hun VrijMiBo.

Ziet jouw bedrijf ook in dat bewegen de manier is waarmee medewerkers fysiek en mentaal fit blijven, ze voor een langere periode productief en met plezier blijven werken vanuit huis? Neem dan contact met ons op over de mogelijkheden van Jera live.

Ik leid een team van 15 wetenschappelijke onderzoekers in het Erasmus MC. In deze tijden van thuis werken is het een uitdaging om contact te houden met elkaar, en om ook ’sociale’ dingen te doen met collega’s, niet alleen maar werkinhoudelijke overleggen. De workout was gericht op flexibiliteit schouders en nek (hard nodig) op corestability en voor alle niveaus. Iedereen was heel enthousiast!

Hester Lingsma

(Erasmus MC)