Bike Performance Analyse

Prestaties op de fiets verbeter je met een juiste fietshouding en fietstechniek.

Bike Performance Analyse

Heb je het idee dat je op de fiets niet alle kracht kan omzetten in snelheid? Ervaar je fysieke ongemakken ondanks een goed afgestelde fiets? Waarschijnlijk is jouw fietshouding en techniek hiervan de oorzaak. Wist je bijvoorbeeld dat een juiste aansturing van schouders, rug en heupen essentieel is bij wielrennen? Als je hierin de vereiste vaardigheden mist, zit je niet lekker op je fiets, mis je een efficiënte krachtoverbrenging en/of ontwikkel je pijnklachten

Je lijf of de fiets

Ook jij zal als eerste gaan sleutelen aan je fiets als je te maken hebt met pijnklachten of het gevoel hebt harder te kunnen fietsen; aanpassen van zadel- of stuurhoogte, andere stuurpen of verstellen van je schoenplaatjes. De juiste afstelling van je fiets is belangrijk maar nog belangrijker is de juiste afstelling van je lijf, dit kan een bikefitting niet corrigeren. Een goede fietshouding onder verschillende omstandigheden vraagt een goede aansturing van je lichaam. Fietsen doe je namelijk niet alleen met je benen maar is een techniek waarbij je ketens in je hele lichaam gebruikt.

De analyse

Jouw verbeterplan op weg naar fietsen zonder fysieke ongemakken en maximale krachtoverbrenging op de pedalen begint met het in beeld brengen van jouw fietshouding en techniek. Deze beelden gebruiken we om de oorzaak van jouw probleem te achterhalen. Op deze manier kunnen we heel gedetailleerd de juiste aanwijzingen en oefeningen geven. Hieronder vind je de complete inhoud van de Bike Performance Analyse:

  • Je fiets wordt in de Tacx gezet en je gaat fietsen op verschillende snelheden in verschillende posities. (dit wordt gefilmd)
  • Jouw fietshouding en techniek worden gedetailleerd geanalyseerd. Vervolgens stap je terug op de fiets en gaat de Performance Specialist jou de verbeterpunten aanleren.
  • De Performance Specialist vertaald jouw verbeterpunten naar oefeningen om de vereiste aansturing en coördinatie van je lichaam te realiseren.
  • Je krijgt een oefenprogramma waarmee je thuis mee aan de slag gaat.
  • Jouw verbeterpunten in fietshouding en techniek worden in de weken erna door de Performance Specialist zorgvuldig gemonitord. De frequentie van deze momenten worden in overleg bepaald (meestal 2-4 momenten).

Voor wie

Voor wie:
Profwielrenners, Amateurwielrenners, cyclosportieve renners, recreatieve wielrenners, mountainbikers, triatleten en jeugdrenners kunnen
Kosten
De analyse en het verbeterplan nemen 1,5 uur in beslag, de kosten bedragen € 202,00 euro. Exclusief de 2-4 terugkommomenten.
Locatie & tijd
Locatie Dordrecht altijd op afspraak.
onze locaties

Wat je bereikt

  • Handvatten en tips om pijnklachten onder controle te krijgen.
  • Inzicht in je fietshouding en fietstechniek.
  • Pijnvrij fietsen, ook tijdens langere tochten en klimmen.
  • Betere krachtoverbrenging, je gaat harder fietsen.
  • Verbetering van je prestaties, je kunt je grenzen verleggen.