Aquatherapie

Is voor jou bewegen lastig door spier- of gewrichtsklachten, neurologische beperkingen of overgewicht, dan is dit de groepsles voor jou!

Fit worden én blijven met Aquatherapie

Is voor jou bewegen lastig door spier- of gewrichtsklachten, neurologische beperkingen of overgewicht, dan is dit de groepsles voor jou! We weten het allemaal, bewegen is goed voor je gezondheid. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat bewegen zelfs ervoor kan zorgen dat chronische gezondheidsklachten zoals diabetes type II helemaal kunnen verdwijnen. Bewegen is ook het beste medicijn bij overgewicht en spier- en gewrichtsklachten, maar trainen op het “droge” kan voor mensen met deze klachten te belastend zijn. Voor deze doelgroep biedt Jera Aquatherapie.

Comfortabel en onder deskundige begeleiding
Aquatherapie is gebaseerd op hydrotherapie, een fysiotherapeutische oefenmethode in het water. Het warme water bevordert de bloedtoevoer en maakt bewegen gemakkelijker. De opwaartse kracht die het water op het lichaam uitoefent, helpt ook mee het bewegen van gewrichten te verlichten. Zo worden oefeningen die op het land moeilijk uit te voeren zijn een stuk eenvoudiger. Het water biedt naast de opwaartse kracht ook weerstand waardoor de spieren op kracht getraind worden zonder dat het lichaam wordt overbelast. Bij hydrotherapie werk je onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut aan je persoonlijke doelen op jouw eigen niveau.

Voor wie is Aquatherapie geschikt?
Wij raden Aquatherapie aan voor mensen die:
• Gewrichtsklachten hebben, zoals artrose, reuma en botontkalking;
• Pijnlijke spieren hebben, chronische pijn of fybromyalgie;
• Moeite hebben met bewegen door overgewicht;
• Snel willen starten met hun revalidatie na een operatie;
• Fitter willen worden in voorbereiding op een orthopedische ingreep;
• Te maken hebben met niet aangeboren neurologische aandoeningen zoals CVA (herseninfarct), MS of Parkinson.

Locatie en tijden
Jera, Sportboulevard Dordrecht. Iedere woensdag van 10.15 tot 11.00 uur en op
vrijdag van 11.15 tot 12 uur.

Afspraak maken voor Aquatherapie?

078-2005230STUUR EEN MAILMAAK EEN AFSPRAAK